Alle collectiesProbleem oplosser Deurbel V1
Mijn deurbel wordt niet gevonden na het succesvol scannen van de QR-code
Mijn deurbel wordt niet gevonden na het succesvol scannen van de QR-code
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Drie mogelijke problemen bij het verbinden met wifi

Als je deurbel tijdens het zoeken geen verbinding maakt na het scannen van de QR-code, betekent dit dat het problemen heeft met het verbinden met wifi. Dit kan drie redenen hebben.

Onjuist wachtwoord voor wifi-netwerk

• Controleer het wachtwoord op hoofdletters, spaties en leestekens

• De kleinste fout in het wachtwoord zal ervoor zorgen dat de verbinding mislukt. Zorg er dus altijd voor dat er geen spaties zijn en dat alle noodzakelijke hoofdletters in hoofdletters staan.

Niet genoeg signaalsterkte

• Verklein de afstand tot de router of verhoog de signaalsterkte

• Zorg ervoor dat de deurbel, je telefoon en de router dicht bij elkaar zijn wanneer je het apparaat probeert te verbinden, voor de snelste resultaten.

• Als de deurbel op een locatie met een zwak wifi-signaal geplaatst moet worden, overweeg dan om de router dichter bij deze locatie te plaatsen, of om het bereik van het netwerk te vergroten door het plaatsen van wifi-extenders en/of extra access points.

Controleer de frequentie van wifi

Onze deurbel V1 maakt alleen verbinding met 2,4Ghz wifi-netwerken. De meeste moderne routers zenden tegelijkertijd zowel 2,4GHz als 5GHz uit, vaak onder dezelfde naam. Hierdoor kan het moeilijk zijn om zeker te weten met welk netwerk het apparaat verbinding probeert te maken.

De beste optie is om voor beide netwerken twee verschillende namen te hebben. Als voorbeeld: "Thuisnetwerk 2,4Ghz" en "Thuisnetwerk 5GHz"

Onze deurbel V2 werkt echter wel op 2,4Ghz en 5Ghz voor als je alleen een 5Ghz wifi netwerk thuis hebt.